به نام خداメ

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

 

معلم ها و مربیانی که با دانش آموزان سرو کار دارند در روز شاهد رفتارهای مختلف از جانب دانش آموزان هستند و در مواجه شدن با آنها بایستی عکس العمل درست را از خود نشان دهند. روش هایی که در این مطلب برای شما نام برده می شود راه هایی است که مربیان و معلمان در مدرسه از آن برای تربیت درست دانش آموزان استفاده می کنند.

 

۱- دانش آموزان را مشغول نگه دارید.

معلمان و مشاورهای تخصصی می گویند رفتار بی ادبانه نشانه ای از خستگی و بی حوصلگی می باشد. طول زمان توجه یک دانش آموز به طور کلی مساوی با سن دانش آموز بعلاوه پنج دقیقه است. برای مثال دانش آموز ۱۵ ساله حدود۲۰ دقیقه می تواند تمرکز عالی داشته باشد. اگر دانش آموز مضطرب و بی قرار است زمان آن فرا رسیده است که کار جدیدی را به او پیشنهاد داده یا او را به محل دیگری ببرید. به عنوان مثال دانش آموزی که روی صندلی نشسته را روی میز یا روی زمین قرار دهید تا موقعیت مکانی او تغییر کند.

 

۲- به دانش آموزان کمک کنید رفتارهای خوب را شناخته و آنها را انجام دهد.

به کمک یک نمودار می توانید به دانش آموزان خود کمک کنید که رفتار خوب و بد خود را تشخیص داده و برای انجام رفتارهای خوب او را تشویق کنید. نموداری از رفتارهای خوب و بد را همراه دانش آموزان کشیده و برای هر کار خوب ستاره یا برچسبی به او بدهید یا جلوی آن علامت بگذارید. این کار را می توانید به صورت کاردستی با مقوا یا نمد درست کرده و رفتارهای خوب را به صورت پله ای به قسمت بالای نمودار برده و رفتارهای بد را به سمت پایین آن حرکت دهید. با هر حرکت از دانش آموزان بخواهید راجع به رفتار خود فکر کند. فکر کردن دانش آموز به رفتارها و عواقب ناشی از آنها باعث رفتار بهتر دانش آموز در آینده خواهد شد.

 

۳- در مورد آنچه که از دانش آموزان می خواهید خاص عمل کنید.

دلیل اصلی هرج و مرج و شلوغی در کلاس های مدرسه این است که معلم به صورت واضح در مورد کاری که دانش آموز باید انجام بدهد صحبت نمی کند. یک معلم می تواند به جای گفتن جملات و توضیحاتی که ممکن است دانش آموزان به آن عمل نکنند از جملات واضح و ساده ای مثل “به صندلی های خود برگشته و دست های خود را روی میز قرار دهید تا بفهمم که آماده شده اید” استفاده کند. در خانه هم این تکنیک کارایی زیادی دارد. در برخورد با کودک از جملات واضح استفاده کنید.

 

۴- ثابت قدم باشید.

در رفتار خود ثبات داشته باشید. این بدین معنی است که یک بار نسبت به یک رفتار دانش آموز بی تفاوت عمل نکنید و روز دیگر همان رفتار را با تنبیه پاسخ دهید. اگر رفتاری از نظر شما زشت و بد بود همیشه در برابر آن رفتار ثابتی داشته باشید. این ثابت قدم بودن شما به دانش آموز در تشخیص و انجام رفتار درست کمک می کند.

 

۵- برای رفتار خوب پاداش در نظر بگیرید.

به نظر مربیان توجه داشتن به دانش آموزان در کاهش رفتار زشت و بی ادبی دانش آموزان تاثیر زیادی دارد. متخصصان می گویند در نظر گرفتن جایزه برای رفتار خوب دانش آموز در مقابل انجام تنبیه برای رفتار بد دانش آموز بسیار موثرتر عمل می کند. اگر به دانش آموزی که در حال انجام رفتار درست است توجه کنید دانش آموز سعی در انجام رفتار درست خواهد داشت. دادن جایزه و پاداش هم مانند توجه کردن می تواند تاثیر خوبی در دانش آموزانی که رفتار خوبی ندارند داشته باشد.

 

۶- رفتار خوب را برای دانش آموزان تبدیل به بازی کنید.

هیچ چیز به اندازه یک همکاری دوستانه برای دانش آموزان هیجان انگیز نیست. به جای پیشنهاد جایزه و پاداش، از بازی برای تشویق دانش آموز به رفتار خوب استفاده کنید. معلم یکی از مدارس می گوید من وقتی از دانش آموزان چیزی را در زمان مشخص بخواهم آنها بدون انتظار پاداش یا جایزه تلاش می کنند آن کار را در زمان مشخص به پایان برسانند و اغلب موفق می شوند. پس می توان برای انجام رفتارهای خوب از بازی استفاده کرد.


۷- از علامت های رمزی خاص استفاده کنید.

نشان دادن علامت های خاص و رمزی بین شما و دانش آموزانتان می تواند راهی برای تشویق او به انجام رفتار درست باشد. به طور مثال علامتی را برای رفتار خوب تعیین کنید و هنگامی که دانش آموز رفتار خوبی انجام داد آن علامت را به او نشان دهید. همچنین برای کارهایی که از دانش آموز می خواهید انجام دهد نیز می توانید علامت هایی را تعیین کنید. مثلا معلم در کلاس درس با بالا بردن دست به دانش آموزان می فهماند که همه سرجای خود نشسته و به تخته سیاه نگاه کنند. این علامت های رمزی می تواند به عنوان روشی سرگرم کننده و جذاب برای دانش آموزان عمل کند.

 

۸- رفتار خود را درست کنید تا دانش آموزان نیز از شما یاد بگیرند.

به دانش آموز خود بیاموزید که چه زمانی از کلمات متشکرم و ممنونم، معذرت می خواهم و ببخشید و لطفا استفاده کنند. این کار را با به کار بردن این کلمات در رفتار روزانه خود به دانش آموز نشان دهید و به صورت مکرر از این گونه کلمات در مکلمات خود استفاده کنید. استفاده از اینگونه کلمات نه تنها باعث ارتباط بهتر دانش آموز با سایرین می شود بلکه به تقویت اعتماد به نفس او نیز کمک زیادی خواهد کرد.

 

۹- به دانش آموزان مسئولیت بدهید.


دادن مسئولیت های واقعی به دانش آموزان می تواند در تقویت رفتار او کمک کند. روانشناسان می گویند واگذاری مسئولیت در خانه می تواند در کاهش رفتارهای بد او تاثیر زیادی داشته باشد. دانش آموز با این روش بهتر داوری می کند و نسبت به نیازهای دیگران آگاهی بیشتری پیدا خواهد کرد. خرید و انتخاب از فروشگاه مواد غذایی می تواند راه های ساده ای برای دادن مسئولیت به دانش آموز باشد.

 

 

۱۰- خودتان را جای کودکان بگذارید.

در نهایت برای آموزش و ماندگار کردن رفتارهای خوب در دانش آموزانی که ادب را در رفتارشان رعایت نمی کنند سعی کنید خود را جای دانش آموز خود گذاشته و به این فکر کنید که آیا دوست دارید در آن لحظه چه رفتاری با شما شود؟ تنبیه و آموزش رفتار درست به صورت مستقیم تاثیر خوبی روی دانش آموزان نخواهد گذاشت و نتیجه مطلوب را به شما نمی دهد.

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲